Lomalla Kanariansaarille

Oletko jo päättänyt missä lomailet tulevana talvena? Oletko jo matkannut Kanarian saarille, ja jos olet niin millä saarella olet käynyt, nimittäin jokainen saarista on erilainen ja omaa oman tunnelmansa ja kokonaisuutensa, ja tässä jutussa katsomme tarkemmin yhden saaren yhtä kohdealuetta eli menemme Teneriffalle, ikuisen kevään saarelle.

Mitä tekee Teneriffasta houkuttelevan

Teneriffa ei ole kuumin paikka Euroopassa, mutta se on kuuluisa siitä, että lämpötilat ovat läpivuoden eurooppalaisittain lämpimät, mutta eivät välttämättä kuumat ja oikeastaan saaren ainoa huono puoli on vuosittain Afrikasta calima-tuulen mukana tuleva hiekkapöly, mutta se on pieni hinta muuten miellyttävästä loma- ja asuinpaikasta.

Teneriffa on pieni saari, jossa ei hirveästi ole tekemistä, joten nuoret perheet eivät välttämättä kahta viikkoa kauempaa saarella viihdy, mutta vanhemmille, jotka ovat jo oman osansa seikkailuista maailmalla hakeneet, tarjoaa Teneriffan saari kaikkea oleellista hyvästä ruoasta, ystävällisiin paikallisiin ja toimivaan palvelurakenteeseen, ja jos tekemisessä tulee hetkiä ettei ole mitään tekemistä voi aina avata tietokoneen tai älypuhelimen ja NetBet nettikasino on heti saatavilla, niin Teneriffalla kuin täällä kotisuomessa. Teneriffalla vain on lämpimämpää.

Teneriffa tarjoilee kyllä myös perheellisille tekemistä, onhan saarella niin eläinpuistoa kuin vesipuistoa sekä isoja kauppakeskuksia, joista voi ostaa edullisia tuliasia kotiin viemiseksi. Lisäksi on hyvä tietää, että saarten viranomaiset ovat oikeasti ottaneet piraattituotteiden myyjät silmätikuiksi ja piraattituotteita on entistä vähemmän tarjolla, joten parin euron merkkipaitojen ostaminen on historiaa Kanarialla, ja sitä varten pitää lähteä Itä-Eurooppaan tai Aasiaan matkalle.

Hinnat ja tarjoilut

Vaikka Teneriffa on säänsä puolesta hyvinkin eurooppalaisille otollinen, ei se ole läpi vuoden täynnä turisteja. Syy siihen lienee se, ettei saari pidä itsestään liikaa melua. Ruokailut ja syömiset ovat ravintoloissakin vielä kohtuullisella tasolla ja esimeriksi Americaksen rannoilla on joka ilta monessa ravintolassa elävää musiikkia, mistä saari onkin tunnettu. Muutenkin koko saaren ilmapiiri on rento ja kiireetön.

Siitä tuleekin kolikon toinen puoli, eli mikäli haluat oikeasti viettää pidempään aikaa saarella tai jopa muuttaa Teneriffalle, voit huomata, että viranomaisten papereiden käsittelynopeus on jopa suomalaistakin byrokratiaa hitaampi, joten ajatus huomenna tekemisestä on selkeästi helpompaa, kuin että tänään pitäisi saada jotain tehtyä, varsinkin jos ajattelit perustaa oman yrityksesi saarelle. Saarella eläminen ja asuminen on muuallakin hieman rauhallisempaa ja kiireettömämpää kuin mantereella ja kaikille tämä kiireettömyys ja rauhallinen asenne elämään ei vain sovi, mutta jos itse haet tällaista rauhallista elämänasennetta, Teneriffa saattaa olla sinun kohteesi.

Ruokakaupat selvästi edullisempia kuin Suomessa

Jos mietit oikeasti Kanarialle asettumista, on sinun varmaan hyvä tietää, että ruokatarvikkeet ovat edullisempia kuin täällä Suomessa. Asunnonhinta saarella saattaa kuitenkin yllättää ja varsinkin jos haet asuntoa keskeisiltä alueilta, saatat huomata asuntojen olevan Suomen kasvukeskusten hinnoissa, mutta jos olet valmis asumaan hieman sivummalla, löydät varmasti itsellesi sopivan pakopaikan kiireestä edullisesti, ja voithan tehdä niin, että asut Suomessa kesät ja talvikuukaudet vietät sitten saarella. Saarilla on jo nykyään paljon suomalaisia, jotka tekevät näin mutta ei kuitenkaan sellaisessa määrin kuin Aurinkorannalla.

Ensi lomailemaan

Suosittelemme Kanariansaaria lomailuun ja jos huomaat tykästyväsi saarelaisten elämäntapaan, kannattaa sinun käydä useammalla saarella, sillä silloin saat paremman käsityksen saarien erilaisuuksista ja mikä saarista nousee omaksi suosikiksesi. Vietttämällä vaikka vain viikon per saari, saat jo kohtuullisen käsityksen saarista ja jos vuokraat vaikka auton päiväksi ja ajat sillä saaren läpi ja ympäri saat myös käsityksen aina kulloisenkin saaren mittakaavasta – yksikään saarista ei ole valtavan iso. Kahden viikon matkalla ehdit jo paremmin tutustua saarten palveluihin ja ominaisuuksiin ja kolmen viikon lomalla voit alkaa jo tutustua itse saarelaisiin tai ainakin ravintoloiden henkilökuntaan ja kyselemään tarkemmin saaren ominaisuuksista. Monet saarten työntekijöistä ovat itsekin kausityöläisiä, jotka eivät varsinaisesti asu saarella kuin osan vuodesta, mutta monet myös tulevat kausi kauden jälkeen takaisin töihin saarelle, miksi? Siitä kannattaa ottaa selvää itse omalla lomamatkalla.

 

 

 

Author: admin

Vastaa